Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS enceta una campanya per tal de fer visible la realitat de la transsexualitat

22057
Els dirigents de MÉS per Mallorca amb la bandera 'trans'. | MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca, amb motiu de la celebració de l'Orgull LGTBI aquest mes de juny, ha posat en marxa una campanya de visibilitat 'trans'. La iniciativa consta de dues línies: la difusió a xarxes per conscienciar de la realitat 'trans', i també l'edició de material de difusió a partir d'una selecció de persones 'trans' que han fet una tasca important l'àmbit cultural i social, i també dins el mateix activisme LGTBI.

En aquest sentit, la formació política ha editat 5 xapes diferents i també un petit fulletó on s'explica la feina feta per cadascuna d'aquestes persones. Cal destacar que aquest any la temàtica estatal escollida per la Federació d'associacions LGTBI és la de les persones transsexuals. Això, en paraules de Fina Santiago, és «molt important, ja que ens mostra que el col·lectiu LGTBI és molt plural i divers, i que queda molta feina per fer. Cadascuna de les sigles té les seves necessitats. Per exemple, no tenen el mateix nivell d'acceptació les persones homosexuals que les persones 'trans', i cal fer feina perquè això no sigui així».

Els seleccionats i seleccionades per aquesta campanya són el filòsof Paul Preciado, el cantant Anhoni, l'escriptor xilè Pedro Lemebel, l'activista americana Marsah P.Johnson i l'intel·lectual i teòric Jack Halberstam.

En paraules de Miquel Ensenyat «es tracta de fer visibles les aportacions del col·lectiu transsexual i transgènere a la lluita contra la discriminació. El binarisme i l'heteropatriarcat són les bases de la discriminació que sofreix tota persona LGTBI, però ara, amb la temàtica d'aquest any, volem posar damunt la taula les aportacions que han fet les persones transsexuals. La tasca i la lluita del col·lectiu 'trans' és imprescindible per entendre els avanços que s'han fet cap a la igualtat LGTBI».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.