Setmanari d'informació local - 138 anys

Pons: «L'única cosa que cercava Montoro era demorar l'entrada en vigor de la bonificació»

22161

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha demanat al Govern central «màxima celeritat» en l'aplicació del descompte del 75 per cent a residents i ha informat que ja s'ha sol·licitat una reunió urgent entre la presidenta del Govern, Francina Armengol; el president del Govern de Canàries, Fernando Clavijo, i el ministre espanyol de Foment, José Luis Ábalos.

Així s'ha expressat aquest dimecres el conseller davant la premsa, després de conèixer que Ábalos ha confirmat que la bonificació del 75 per cent en els vols per a residents a les Balears, Canàries i les ciutats de Ceuta i Melilla es retardarà sis mesos «com a mínim».

Pons ha dit que és «fonamental ser el més àgil possible» perquè es pugui aprovar al més aviat possible el 75 per cent de descompte. A més, ha explicat que aquest retard s'ha donat per una de les modificacions de l'exministre Montoro, on decideix fixar mesures per retardar l'aplicació de determinades partides pressupostàries.

En aquest sentit, ha assegurat que el Govern espanyol «sabia perfectament com ho havia de fer per fer-ho bé, perquè l'any passat ho va fer bé amb el descompte entre illes». Així, ha assenyalat que en aquest cas es «ha modificat el redactat de manera que exigeix una tramitació governamental abans d'aplicar el 75 per cent de descompte».

Aquesta tramitació, ha dit Pons, «no es va exigir l'any passat entre illes» i, en canvi, en el redactat del Govern espanyol al costat de Nova Canària «hi havia una modificació» que el que fa és «demorar en el temps l'aplicació» de la bonificació.

Segons el conseller, «fins ara la llei deia que, al moment de l'entrada en vigor dels PGE, s'aplicarà el 75 per cent de descompte», si  «ara diu que amb l'entrada en vigor es faculta al Govern perquè pugui autoritzar el 75 per cent». «Això és un canvi de matís, molt jurídic, que s'ha introduït de manera deliberada i que l'única cosa que perseguia Montoro era demorar en el temps l'entrada en vigor» de la bonificació, ha afegit.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.