Setmanari d'informació local - 138 anys

Huguet proposarà retirar 'l'honoris causa' d'Ayala si es confirma que és un assetjador

22251

El rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, proposarà al consell de govern de la universitat retirar la distinció 'honoris causa' al científic Francisco Ayala si es confirmen les acusacions d'assetjament sexual que la Universitat de Califòrnia Irving ha fet públiques aquest divendres, segons han confirmat fonts de la UIB.

La pròxima reunió del consell de govern de la universitat balear tendrà lloc la darrera setmana de juliol. Ayala (nascut a Madrid el 1934) va ser investit 'honoris causa' el dia 11 de maig de 2006. Paral·lelament, la universitat californiana ha obligat a dimitir al biòleg espanyol de tots els seus llocs al centre, després que una investigació interna comprovés la veracitat d'una sèrie de demandes d'assetjament sexual, segons ha informat la universitat.

La investigació va començar el novembre de 2017 i va finalitzar el maig de 2018. Durant aquest període foren entrevistats més de 60 testimonis, a més de les quatre denunciants de la Facultat de Ciències Biològiques, la professora Kathleen Treseder; la professora Jessica Pratt, la vicedegana Benedicte Shipley i l'estudiant Michelle Herrera.

El rector de la universitat, Howard Gillman, ha aplaudit la «valentia» de les denunciants i s'ha disculpat perquè han experimentat un «comportament inadequat» per part d'un membre de la facultat. Així, ha assenyalat que el comportament del professor Ayala «va desafiar» les seves creences fonamentals i va ser «inconsistent» amb les polítiques de la universitat.

Davant aquesta situació, el biòleg espanyol presentarà la seva dimissió el pròxim 1 de juliol i s'abstindrà de participar en futures activitats universitàriesEls assessors de diversitat d'UCI proporcionaran als estudiants, el personal i l'administració de l'escola serveis d'assessorament i educació addicional relacionada amb l'assetjament. A més, la universitat s'ha compromès a proporcionar un entorn en el qual les idees i el coneixement «puguin prosperar sense por de l'assetjament, maltractament o represàlies».

Per la seva banda, la UIB ha considerat «totalment reprovables» els fets que han provocat l'expulsió d'Ayala i ha insistit que «l'assetjament sexual suposa un atemptat contra la dignitat de les persones» i això, que «és totalment inacceptable, no es pot tolerar». «La UIB rebutja qualsevol pràctica d'aquest tipus en el context de les activitats laborals i acadèmiques de la Universitat, amb una clara expressió de tolerància zero contra l'assetjament sexual en l'àmbit universitari», ha defensat el centre balear.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fernando Galan, fa mes de 5 anys

NO ME LO CREO

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente