Setmanari d'informació local - 138 anys

Joan Carles Bestard ‘Madò Pereta’ respon als atacs: «La intolerància lingüística que vivim no té perdó»

22305

L’actor Joan Carles Bestard ha xerrat aquest dilluns per als oients d’Ona Mediterrània. Joan Carles és qui ha caracteritzat, des de fa 18 anys, ‘Madò Pereta’. Aquesta setmana l’actor ha estat el nou blanc d'atac de l'odi gonella i catalanofòbic a les xarxes socials. El GAB (Grupo d’Acció Balear) ha criticat i insultat durament l'actor per defensar la llengua catalana i la tasca de recuperació de drets que desenvolupa l'Obra Cultural Balear (OCB). A part de respondre aquests atacs per xarxes socials, Joan Carles Bestard ho ha fet per Ona Mediterrània:

Atacs contra ‘Madò Pereta’

«S’ataca la persona que defensa que a Mallorca xerram un català illenc, que anomenam mallorquí, i el fet de dir català això provoca que hi hagi gent reaccionaria que comença a treure per la boca serps, escarabats... La intolèrància lingüística que vivim no té perdó. És una vergonya que una persona que viu a Mallorca i defensa el xerrar del català de Mallorca rebi atacs per haver utilitzat la paraula ‘català’. Atacs i insults de molt mal gust. Tu pensa i viu com vulguis però no tens el perquè atacar la gent que pensa diferent a tu»

L’article és del 2015

«Madò Pereta cada dissabte té una columna en el diari Última Hora, on tracta diversos temes. Aquesta columna anava dedicada a l’OCB i als 50 anys d’existència en defensa de la llengua i cultura. Aquesta gent (GAB) ho ha recuperat i ha començat a atacar el personatge i a mi per haver defensat l’OCB».

Sí mallorquí i no català’

«Em fa molta gràcia aquesta gent que em diu que he de xerrar mallorquí i no català. M’ho demanen sempre en castellà. Tampoc no es preocupen per escriure’l bé. És gent que es basa en no sé quina ‘punyetera’ gramàtica de l’any 1800 i pico i històries d’aquestes de gonelles».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.