Setmanari d'informació local - 138 anys

El documental 'El misteri de les taules’ s'estrenarà aquest divendres a Trepucó (Maó)

22331

El poblat talaiòtic de Trepucó, a Maó, acollirà divendres que ve a les 21:30h la primera projecció íntegra del documental 'El misteri de les Taules', dirigit i produït pel realitzador, professor, historiador i autor d'articles i llibres de viatges, Alexis Racionero.

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha valorat aquest dimarts l'interès de l'audiovisual que, segons ha dit, «explora els interrogants que qualsevol persona, menorquina o visitant, es planteja quan contempla una 'taula' talaiòtica». En aquesta línia, ha recordat que el Consell Insular de Menorca ha contribuït amb una ajuda econòmica de 3.500 euros a l'a realització del documental, que també s'ha finançat a través d'un projecte de Verkami. «Es tracta d'un projecte que contribuirà a la difusió exterior de la cultura talaiòtica de Menorca i a la projecció internacional de la candidatura menorquina a Patrimoni Mundial», ha indicat.

Per dur a terme el documental, de 50 minuts de durada, Alexis Racionero ha entrevistat la majoria d'arqueòlegs que han investigat les 'Taules' de Menorca. També participen en el documental persones que aporten una perspectiva particular a la interrogació sobre el sentit i els possibles usos de les 'Taules'.

La presentació a Trepucó anirà seguida d'un col·loqui amb la participació del director i d'alguns experts que han participat tals com Elena Sintes, Martí Carbonell, Joan Carles de Nicolás, Lluís Plantalamor i Simón Gornés.

Presentació del documental

«Les taules menorquines són un misteri de l’antiguitat no resolt, dins de recintes arqueològics de gran vàlua. Aquest projecte, a partir d’una ficció recolzada sobre bases científiques, vol defensar i difondre el seu valor cultural i històric que requereix d'ajudes immediates per a la seva conservació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.