Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern convoca ajudes per a la restauració del patrimoni cultural dels municipis

22357

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat convocarà, novament, ajudes finançades amb fons europeus Feder, destinades al desenvolupament de projectes per protegir, conservar, millorar i fer valdre béns que integren el patrimoni cultural dels ajuntaments i consells.

La previsió és que la convocatòria es faci pública en la segona quinzena de juliol, moment a partir del qual els ajuntaments i consells podran presentar les seves propostes davant la Direcció general d'Arquitectura i Habitatge, segons ha informat el Govern.

Així mateix, les ajudes es divideixen en tres anualitats: 400.000 euros en 2018, 1,5 milions d'euros en 2019 i 1,5 milions d'euros en 2020. El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha presentat aquest dimecres la convocatòria a Alcúdia, un dels municipis que, en la convocatòria anterior (juliol de 2016) va presentar dos projectes que compten amb la subvenció.

Un d'ells és el soterrament de serveis i empedrat dels carrers de Sant Francesc, de la Pau i dels Valent -al centre històric- que ja està executat completament. El segon projecte ha de completar la restauració dels bastions del rei i la reina del recinte emmurallat. D'aquest segon, es feren treballs inicials i aviat es reprendrà la intervenció.

Els dos projectes d'Alcúdia sumen 413.609 euros d'ajudes de la darrera convocatòria de fons Feder cultural, 288.956 euros per a la restauració dels bastions i 124.644 euros per a l'adequació de serveis i carrers. Aquests projectes formen part de la darrera convocatòria en la qual es sumaren projectes de restauració de patrimoni local, que tenen subvencions aprovades per valor de 4 milions d'euros en el conjunt de les Illes.

Dels projectes d'aquesta darrera convocatòria alguns ja estan executats i acabats i uns altres en obres o en tràmit, com el centre cultural de Ca n'Angel (Mercadal) ja finalitzat; la reforma del Teatre d'Inca (en obres) o la il·luminació del castell de Capdepera, també conclosa, entre altres.

El fons destinat inicialment a aquestes ajudes va ser de 7,5 milions d'euros i, com que no s'ha esgotat, s'ha acordat convocar una altra línia d'ajudes en 2018. Finalment, Pons ha destacat la importància d'aquesta línia d'inversions «que permet recuperar, mantenir i fer valdre el patrimoni cultural dels municipis».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.