Setmanari d'informació local - 138 anys

Salvem Portocolom demana a l'Ajuntament que repensi el projecte del passeig del far

22381

La plataforma Salvem Portocolom ha demanat a l'Ajuntament que «repensi» el projecte del passeig per als vianants cap al far i que presenti una proposta «coherent, més barata i més respectuosa». La plataforma ha manifestat després de sol·licitar en diverses reunions que es canviés el projecte, el Consistori no ho ha modificat ni en una coma.

Salvem Portocolom ha insistit que el projecte inicial pot fer-se «més econòmic més integrat en l'entorn». En aquest sentit, ha explicat que la creació d'una plataforma de fusta és innecessària i que encareix molt el preu del camí i el seu manteniment.

A més, ha assenyalat que l'Ajuntament hauria d'utilitzar «tècniques tradicionals i materials naturals» per dur a terme aquesta actuació, que compta amb un pressupost total de 300.000 euros, dels quals uns 160.000 són específicament per a la passarel·la de fusta i uns 40.000 pel camí de terra, segons el col·lectiu.

A més, l'agrupació veu necessari que se segueixin les corbes de nivell, ja que «també estalviaria tres de les quatre rampes que preveu el projecte i la major part dels passamans». D'altra banda, el projecte també contempla el pas de bicicletes pel camí, «la qual cosa suposa un perill per als vianants», ha expressat el col·lectiu.

En aquesta línia, han considerat que les bicicletes han d'anar per la carretera, «on s'ha d'aconseguir reduir la velocitat amb senyals de tràfic verticals que marquin el màxim de 30 km/h i la prioritat de les bicicletes». Així mateix, han recalcat que s'hauria de pintar un carril bici de color vermell.

A més, Salvem Portocolom ha expressat que aquesta actuació pot cercar «altres vessants més enllà de les pròpies del transport i l'urbanisme». Així, per la seva construcció, «es podria dur a terme un conveni amb la Conselleria de Medi ambient per fer una escola taller on es formaria personal en tècniques tradicionals i, a més, aquest camí podria ser un candidat a ser finançat amb diners de l'ecotaxa», han afegit.

La plataforma ha dit que ja s'han presentat al·legacions i que «els consta que tècnics i regidors de l'Ajuntament han visitat el lloc arribant a la mateixa conclusió, que no fa falta malgastar tants doblers en fusta». No obstant això, si ara es modifiqués el projecte «retardaria el començament de les obres», si bé la plataforma ha demanat a l'equip de govern que aturi i repensi el projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.