Setmanari d'informació local - 138 anys

Francisco Fullana i Juan Pablo Jofre compartiran escenari amb la Simfònica

22477

El violinista mallorquí Francisco Fullana i Juan Pablo Jofre (bandoneó) seran els dos solistes que acompanyaran l’Orquestra Simfònica Illes Balears en el segon concert del Festival Bellver, el dijous 12 de juliol, a les 21:30h. El públic podrà gaudir d’un dels violinistes més importants de l’actualitat interpretant el ‘Concert per a Bandoneó i violí núm. 2’ de Juan Pablo Jofre, compositor que també serà solista d’aquesta vetllada interpretant el bandoneó. Serenade (basada en l’obra ‘Symposium’ de Plató) de L. Bernstein i la Serenata núm. 10 KV. 361 ‘Gran Partita’ en si bemoll major de W.A. Mozart completaran la programació del concert que estarà dirigit pel director titular Pablo Mielgo.

El concert començarà amb una de les obres estatunidenques més important del segle XX, Serenade de L. Bernstein. Plató va introduir el concepte de l’amor platònic i de com diferents persones entenien l’amor alabant un aspecte diferent. Bernstein amb aquesta peça, només per a corda, arpa i percussió, condensa aquesta idea amb una obra estructurada en 5 moviments.

Per primera vegada a l’Estat espanyol s’interpretarà el Concert per a bandoneó i violí núm.2 de J.P. Jofre. El mateix compositor argentí al bandoneó i el mallorquí Francisco Fullana interpretaran aquesta peça composta per tres moviments. Una obra inspirada en el Simposi de Plató i composta per celebrar el centenari de Leonard Bernstein.

Francisco Fullana, artista en residència de l’Orquestra Simfònica Illes Balears, ha estat aclamat per les seves actuacions a Europa i als EUA; amb una creixent carrera internacional, en concerts, recitals, així com una àmplia gamma de col·laboracions com a músic de cambra. Elogiat per Gustavo Dudamel com «un violinista amb un enorme talent», The Boston Globe l’ha descrit com «un violinista molt especial».

Per altra banda, Juan Pablo Jofre, nascut a San Juan, a l’Argentina, és un bandoneonista guardonat com a intèrpret i com a compositor. El New York Times l’ha destacat repetidament i ha estat lloat com un dels principals artistes actuals pel Great Performers del Lincoln Center.

Per acabar el concert, la ‘Gran Partita’ de W.A. Mozart; un diàleg entre els instruments de vent que realça Mozart. Són set moviments amb caràcter i contrastos, amb una estructura que es divideix amb seccions curtes amb freqüents repeticions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.