Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB exigeix explicacions a Vidal sobre el retard en l'aprovació del decret de posidònia

22487

El GOB ha exigit aquest dimarts explicacions al conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, sobre el retard en l'aprovació del decret de protecció de la posidònia ja que aquest «no es pot continuar justificant al·legant aspectes jurídics o procedimentals».

Segons ha recordat l'entitat ecologista en un comunicat, després d'haver passat «per un llarg procediment de consulta i debat públic», al projecte de decret de protecció de posidònia li faltaven els informes del Consell Econòmic i Social (CES) i del Consell Consultiu abans de l'aprovació definitiva per part del Consell de Govern i, per tant, va ser remès al CES el passat 16 de març i aquest va emetre el dictamen corresponent el 10 d'abril.

«Després d'això, desconeixem la data en què el Govern va remetre el text al Consultiu, però els terminis no justifiquen el retard», ha apuntat el GOB, que recorda que la normativa reguladora del Consell Consultiu de les Balears estableix un termini màxim de 40 dies per a l'emissió de dictamen sobre les disposicions reglamentàries que li remeti l'Executiu. Tot i això, segons afegeixen, el termini es pot reduir a 15 dies hàbils si la presidenta del Govern el reclama per motius d'urgència.

Per això, aquest dimarts, quan es compleixen tres mesos des que el CES va emetre el seu dictamen, el GOB ha censurat que s'hagi «duplicat el termini» i ha posat èmfasi que, si la petició s'hagués fet per la via d'urgència, es podria haver comptat amb el dictamen del Consultiu a principis de maig.

El decret de protecció de la posidònia donaria compliment a un dels 'Acords pel canvi' signats a l'inici de la legislatura pels partits que conformen el Govern i els que li donen suport. Tot i això, el GOB insisteix que aquest «és el tercer estiu d'aquesta legislatura, i el decret de què tant s'ha parlat continua pendent». «És evident que les traves per a la seva aprovació van més enllà de l'àmbit estrictament procedimental», indiquen.

Finalment, l'entitat s'ha demanat si aquest decret és realment una prioritat per a la Conselleria de Medi Ambient i per al Govern d'Armengol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.