Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB acusa Cort de permetre que els cavalls de les galeres estiguin al sol a més de 30 graus

22569

Esquerra Unida de Balears (EUIB) ha acusat aquest dijous a l'Ajuntament de Palma de «donar l'esquena al sofriment dels cavalls de les galeres de Palma» per permetre que estiguin «a més de 30 graus al sol i de forma estàtica» en ple estiu.

Des de l'àrea animalista del partit han demanat al consistori que «posi fi a aquest maltractament» o que doni «un pas al costat i deixi que uns altres s'ocupin del benestar animal, ja que aquesta legislatura no s'han dut a terme mesures en favor dels animals».

EUIB ha lamentat que no han rebut resposta a la seva proposició d'impedir que els cavalls de les galeres circulin a les hores de màximes temperatures. «Després d'un mes des del registre de la nostra proposta urgent, Cort ha demostrat que els cavalls de les galeres no interessen gens ni mica», ha denunciat el coordinador de l'àrea animalista d'EUIB, Guillermo Amengual.

En aquest sentit, Amengual ha censurat la «tardança» a modificar la «desfasada» ordenança de les galeres de cavalls. «No són suficients 1.308 dies per canviar-la?», s'ha preguntat el coordinador de l'àrea animalista, que ha assenyalat a l'equip de govern que «fa molts de mesos que retarden la passa promesa» d'endurir la normativa.

Amengual ha recordat que durant aquesta legislatura han mort dos cavalls i altres tres han sofert accidents, la qual cosa al seu torn posa «en perill als ciutadans de Palma». Per tot això, la formació ha exigit a Cort que iniciï «de manera urgent» els tràmits per substituir els cavalls de les calesses per vehicles elèctrics, «com signaren als 'Acords pel Canvi'».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.