Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 200 persones participen al sopar d'estiu de MÉS, centrat en recordar i homenatjar Llompart

22595

Més de 200 persones han assistit aquest dijous al ja tradicional sopar d’estiu que organitza MÉS per Mallorca. Aquest any s’ha celebrat a sa Cabaneta (Marratxí) i s’ha centrat en la figura de Josep Maria Llompart, poeta a qui s’ha recordat i homenatjat amb la lectura de diversos dels seus versos i les cançons del grup Ocellada Llompart. Les persones que han assistit al sopar han pogut gaudir d’un tast de formatges i vins ecològics, així com d’un pa amb oli.

Els candidats i candidates a les llistes per al Parlament i Consell, Miquel Ensenyat i Fina Santiago i Bel Busquets i Guillem Balboa, han aprofitat la vetllada per posar en valor la feina feta durant aquests tres anys de legislatura i explicar els reptes que encara queden per afrontar més enllà de 2019. Miquel Ensenyat ha assegurat que «aspiram a governar amb més força» i que un dels principals objectius serà «millorar el finançament per poder seguir millorant la qualitat de vida de la gent». Ensenyat ha recordat que, tot i tenir un nou govern a l’Estat espanyol que ha fet fora la corrupció del PP, encara els hi queda ser valents: «no només amb la reforma del finançament, sinó també amb el dret a decidir».

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha recordat «els titubejos de Madrid amb el 75 % de descompte de resident» i ha incidit en la necessitat de continuar pel camí que ha seguit MÉS per Mallorca en aquest tema i tants d’altres, «temes que demostren que som imprescindibles i que no aturarem mai de defensar els interessos i benestar de la ciutadania illenca». Fina Santiago, d’altra banda, ha recordat que gràcies al Govern del Canvi, aquesta legislatura «ha recuperat drets bàsics per als illencs i illenques, a més de crear-ne de nous amb la Llei de renda social o la d’habitatge o de recuperar la dignitat de les persones represaliades i assassinades pel feixisme a través de la llei de fosses o la de memòria democràtica». «Hem fet polítiques valentes, polítiques per la gent, que ens han situat en molts casos no només al capdavant de l’Estat espanyol sinó al capdavant de la Unió Europea».

La candidata al Consell de Mallorca Bel Busquets ha posat en valor la feina que es fa dia a dia des de les bases de la formació i des dels municipis. Busquets ha assegurat que un dels reptes del futur i feina que s’està fent en el present és “millorar la relació amb totes les assemblees locals, ja que són el pilar de MÉS per Mallorca”. La també vicepresidenta del Govern ha recordat que és gràcies a les agrupacions locals que “coneixem la realitat i les problemàtiques de cadascun dels racons de la nostra illa”. Guillem Balboa ha remarcat que la formació ecosobiranista “és la primera força d’esquerres a nivell municipal. Entre MÉS per Mallorca i altres candidatures progressistes hem estat capaços de transformar ajuntaments que històricament havien estat en mans del PP”.

El batle d’Alaró ha subratllat el paper de MÉS per Mallorca com a força municipalista i la feina feta “poble a poble i barri a barri, una feina que ens ha garantit i ens garantirà ser la força transformadora a tots els nivells». Balboa ha explicat que “MÉS per Mallorca és un partit que aplica la democràcia i la participació en el dia a dia i és el que volem seguir traslladant a la ciutadania des de les institucions”.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.