Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Llucmajor organitza la projecció del prestigiós documental 'Sonic Sea'

22597

Amb l'objectiu de contribuir a conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de protegir els nostres ecosistemes marins de diferents amenaces greus, com les prospeccions petrolíferes, la contaminació acústica submarina i el canvi climàtic, l'Ajuntament de Llucmajor, amb la col·laboració de l'Aliança Mar Blava, ha organitzat la "Jornada: Prospeccions petrolíferes i contaminació acústica".

L'Ajuntament de Llucmajor organitza la projecció del prestigiós documental 'Sonic Sea', que tracta sobre el problema de la contaminació acústica submarina, posteriorment s'oferirà un debat amb el nostre convidat, Carlos Bravo, coordinador de l'Aliança Mar Blava.
La projecció del documental tendrà lloc el proper dimarts 17 de juliol a les 19.00 h al Claustre de Sant Bonaventura. L'entrada serà gratuïta.

El soroll submarí és produït principalment per les campanyes de sondejos acústics per a l'estudi del subsòl marí realitzades en les activitats de recerca d'hidrocarburs i altres recursos minerals, així com per les maniobres militars amb sonars i per la navegació marítima. 'Sonic Sea' tracta sobre la necessitat de protegir la vida en els nostres mars i oceans dels efectes destructius de la contaminació acústica submarina.

Aquest documental, la realització del qual va poder materialitzar-se en 2016 gràcies a l'impuls de dues prestigioses ONG internacionals, Natural Resources Defence Council (NRDC) i International Fund for animal Welfare (IFAW), ha estat guanyador de nombrosos premis en importants festivals internacionals de cinema científic i sobre medi ambient com ara: Princeton Environmental Film Festival, Wild and Scenic Film Festival, San Francisco International Ocean Environmental Film Festival, Science Media Awards, Blue Ocean Film Festival and Conservation Summit, Yosemite Film Festival, UNAFF International Documentary Film Festival i Greenme Global Festival for Sustainability, a més de ser nominat en molts altres.

Gràcies a la generositat de NRDC, membre de l'Aliança Mar Blava, aquesta disposa d'una còpia de l'esmentat documental (distribuït per Discovery), per a ser projectada gratuïtament amb fins informatius.

Amb aquest esdeveniment, Aliança Mar Blava volen contribuir a una major conscienciació i sensibilització pública sobre la necessitat de protegir els nostres ecosistemes marins de les diferents i greus amenaces que posen en risc la seva viabilitat i, en particular, sobre el problema de la contaminació acústica submarina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.