Setmanari d'informació local - 138 anys

Aquest dissabte a Barcelona, manifestació 'Ni presó, ni exili, us volem a casa'

22633

Òmnium Cultural i l'ANC i l'Associació Catalana pels Drets Civils es mobilitzaran aquest dissabte a partir de les 19 hores pels carrers de Barcelona per reclamar la llibertat dels presos sobiranistes i que els líders que só a l'exili puguin tornar sense por a represàlies.

La marxa, convocada per les dues entitats sobiranistes i l'Associació Catalans pels Drets Civils, va ser convocada en conèixer-se la decisió del Govern espanyol de traslladar els presos a centres penitenciaris de Catalunya, un acostament que ja s'ha completat.

Amb aquesta mobilització, amb el lema 'Ni presó, ni exili, us volem a casa' volen manifestar que no consideren l'acostament cap "gest polític" del Govern de Pedro Sánchez, i que solament es conformaran quan tots els presos surtin en llibertat.

Amb la marxa ja convocada, es va conèixer la decisió de la justícia alemanya d'extradir Carles Puigdemont només per ser jutjat per malversació, i aquesta qüestió també serà ben present a l'acte: els sobiranistes ho veuen com un triomf, ja que el tribunal ha descartat la rebel·lió.

Puigdemont i Torra

La presència de membres del Govern de Catalunya serà al més alt nivell: ja han confirmat la seva assistència el president del Govern, Quim Torra; el vicepresident, Pere Aragonès, i la portaveu i consellera de Presidència, Elsa Artadi, i no es descarta la presència d'altres membres de l'Executiu català.

La marxa també comptarà amb el president del Parlament, Roger Torrent, i membres del PdeCAT, JxCat, ERC, la CUP, comuns i Demòcrates. Començarà en l'encreuament entre els carrers de Tarragona i Diputació i recorrerà aquesta distància fins a l'Avinguda Josep Tarradellas amb Rosselló, fins a la presó Model.

De la seva banda, el president Carles Puigdemont, a través d'un vídeo distribuït per les xarxes virtuals, ha fet una crida a participar a la manifestació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.