Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Menorca ha aprovat la zonificació del lloguer turístic

22669

Aquest dilluns, durant la sessió plenària, s'ha aprovat definitivament, amb els vots favorables de l’equip de govern (PSOE, MÉS per Menorca i Podem), la delimitació provisional de zones aptes per a la comercialització d'estades turístiques en habitatge d’ús residencial. L'aprovació ha estat la darrera passa que faltava després de superar tots els tràmits administratius, inclòs l'informe favorable de la Comissió Balear de Medi Ambient.

La Presidenta del Consell Insular de Menorca i consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Susana Mora, ha remarcat que «es tracta d'una passa endavant que ens ajuda a avançar respecte a l'aprovació de la revisió del PTI (Pla Territorial Insular), que és l'eina territorial adient per acabar de donar una resposta basada en l'equilibri entre el creixement sostenible, l'impacte ambiental i territorial».

Des del Consell Insular de Menorca es vol reiterar que els principis que han imperat en la decisió presa de cara a la zonificació del lloguer turístic es basen en dos eixos. Per un costat, «la prevalença del model territorial actual. Així, s’ha agafat com a base la distribució dels usos del sòl que marca l’actual PTI». I per l’altra banda, «s’ha basat en el principi de la prudència, ja que es tracta d'una eina transitòria fins que la revisió del PTI estableixi els recursos normatius en aquesta matèria».

En aquest sentit, Mora ha afirmat que «no podem prendre una decisió d’esquena a la realitat dels nuclis tradicionals on hem de seguir garantint els equipaments necessaris per garantir el benestar social: centres de salut, escoles, biblioteques, i on actualment ja s’estan fent, per primera vegada en anys, polítiques d'accés a l’habitatge i que d’aquesta manera es veurien distorsionades».

A partir de la publicació d'aquest acord de Ple en el BOIB, les persones que disposin de la seva propietat en les zones declarades aptes podran presentar una Declaració Responsable i podran comercialitzar legalment el seu pis des del mateix moment en què es presenti la Declaració. El Consell de Menorca és la primera institució de les Illes Balears que comercialitza els habitatges plurifamiliars per a lloguer turístic de manera legal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.