Setmanari d'informació local - 138 anys

Govern i UIB presenten el catàleg de l'exposició 'Quaranta anys, 40 poetes, XL artistes'

22675

Ca n'Oleo (seu compartida de la Conselleria de Cultura i la UIB) ha acollit aquest dilluns la presentació del catàleg de l'exposició 'Quaranta anys, 40 poetes, XL artistes', organitzada per commemorar els cinc segles i quaranta anys d'existència de la UIB.

L'exposició ha estat comisariada per Antoni Torres Martorell i neix amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, d'ensenyament, de recerca i de cultura recorreguts per la UIB, i possibilitar la visibilitat i l'intercanvi d'artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua comunes. En concret, s'han seleccionat quinze poetes de Mallorca, tres d'Eivissa i Formentera, quatre de Menorca, deu de Catalunya, un del l'Alguer, un de Catalunya Nord, un d'Aragó i cinc del País Valencià. Els seus escrits es conjuguen amb les obres dels artistes plàstics, dels quals 16 són de Mallorca, sis d'Eivissa, sis de Menorca i un de Formentera, als quals se sumen cinc artistes de Catalunya, tres del País Valencià, un de l'Alguer, un de Terol i un artista d'Andorra.

La selecció ha estat possible gràcies a l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, Antoni Artigues, Espai Octubre i l'Obra Cultural de l'Alguer. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern col·labora a través de l’Institut d'Estudis Baleàrics, a més del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i la Fundació Baleària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.