Setmanari d'informació local - 138 anys

Alliberen 20 exemplars de falzies recuperats per voluntaris i el COFIB

22715

Les terrasses del castell de Bellver han estat l'escenari escollit per amollar exemplars de falzies recuperades per voluntaris i els Centres de Recuperació de Fauna de les Illes Balears. El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, el batle de l’Ajuntament de Palma, Toni Noguera i representants del Centre de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) i del Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal (CSMPA) han assistit a l’alliberació d'aquestes aus.

El COFIB manté un conveni amb el CSMPA de Palma amb la finalitat de coordinar accions de recuperació de fauna silvestre i col·laborar en la protecció de la fauna autòctona de les Balears.

Les falzies són aus insectívores que passen tota la seva vida volant i que només baixen al terra per ocupar els forats de les teulades i edificis per a la nidificació. Juntament amb altres aus insectívores migratòries, com les oronelles o els cabots o oronelles de coa blanca, ens visiten únicament a la primavera i part de l’estiu per criar en els nostres nuclis urbans. Tant els adults com les cries tornaran a l’Àfrica per passar-hi l’hivern. Durant els mesos que ens acompanyen són un dels nostres millors aliats per al control d’insectes voladors, raó per la qual és molt important la seva protecció i conservació.

Els Centres de Recuperació de les Illes Balears reben anualment molts d’avisos i consultes per part dels ciutadans que es troben pollets d’aquestes espècies que han caigut del niu. Després d’un procés llarg de recuperació, que es duu a terme als centres amb l’ajuda de clíniques veterinàries i la feina indispensable dels voluntaris —formats específicament amb aquesta finalitat—, s’aconsegueix alliberar més del 80 % dels polls que s’admeten. Tots aquests són alimentats diàriament cada 3 hores, de 8.00 h a 20.00 h, amb una dieta a base d’insectes fins que adquireixen la mida i el pes adequats per poder volar.

En aquest acte, s'han alliberat unes vint falzies, en el marc incomparable del castell de Bellver a Palma. De les mans de voluntaris, col·laboradors i autoritats que han fet possible la seva recuperació, aquestes aerodinàmiques aus volaran, per primera vegada, des que varen néixer a les teulades dels nostres nuclis urbans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.