Setmanari d'informació local - 138 anys

La sanció del Govern de 300.000 a Airbnb ja és ferma

22737

La vicepresidenta del Govern, i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha anunciat aquest dimecres que la sanció de 300.000 euros interposada a Airbnb al febrer ja és ferma en aplicació de la llei que regula el lloguer turisme i després d'haver desestimat les seves al·legacions.

Després de la junta sectorial de Turisme celebrada a Madrid, Busquets ha explicat que la sanció «des d'avui és ferma» i que, per tant, «ja s'ha signat la resolució perquè cursi la sanció». D'altra banda, Busquets ha donat «l'enhorabona» al Govern espanyol per convocar la Conferència Sectorial de Turisme, on han estat presentis representants de tots els territoris, així com la secretària d'Estat de Turisme, Bel Oliver, ja que, tal com ha recordat, «des de maig de 2015» no s'havia tornat a celebrar.

Durant la trobada s'ha tractat la regulació del lloguer turístic i, segons ha explicat la vicepresidenta del Govern, s'ha constatat que és una qüestió que s'ha de regular des dels governs «perquè cada comunitat té una realitat i uns problemes territorials molt diversos».

En la reunió, Busquets ha explicat la normativa sobre lloguer turístic i ha destacat que s'està aplicant des de la seva aprovació. «És una normativa que posa èmfasi en el fet que la zonificació ha d'estar en mans dels consells i l'Ajuntament de Palma», ha remarcat.

En qualsevol cas, Busquets ha destacat la importància que a l'hora de regular lloguer turístic aquesta activitat «sigui possible allà on és una oportunitat, on diversifica l'economia» i que pugui «ser regulada i limitada allà on pugui ser una amenaça per a l'accés a l'habitatge o per a la convivència entre veïnats».

Busquets ha reivindicat que «el lloguer turístic ha d'estar regulat amb lleis turístiques de les diferents comunitats». Per això ha lloat la intenció del Govern espanyol de modificar la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU), «perquè, de fet, era una demanda de les Illes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.