Setmanari d'informació local - 138 anys

L'avantprojecte de Llei de Canvi Climàtic incorpora total o parcialment un 80% d'al·legacions

22771

El Consell Assessor de l'Energia ha donat aquest dijous el vistiplau a l'avantprojecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica de les Balears, que ha incorporat total o parcialment prop d'un 80 per cent de les al·legacions presentades.

Així ho ha explicat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, durant la reunió del Consell Assessor, en la qual ha estat acompanyat del director general d'Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard. Previsiblement, el Consell de Govern de la setmana vinent aprovarà el projecte per a la seva remissió al Parlament.

S'han presentat al·legacions per part de 46 entitats i associacions, fins a sumar més de 340 propostes. El 68 per cent s'han incorporat total o parcialment i una altra part es podran sumar quan es realitzi el desenvolupament reglamentari de la llei. Això suposa que un 19 per cent s'ha desestimat.

«És una llei pionera en la lluita contra el canvi climàtic i fixa el camí per fer efectiva la transició cap a les energies netes», ha dit Pons, que ha afirmat que «és una llei pionera a nivell estatal i també europeu». A més, el conseller ha remarcat que «les mesures i objectius fixats per aquesta Llei miren al mitjà i llarg termini» i que aconseguir-los «requereix esforços públics i privats i de la implicació de tota la societat».

La Llei s'ha marcat com a objectiu unes Illes lliures de combustibles fòssils i cent per cent renovables en 2050. Per 2030 es proposa un 35 per cent de renovables; 23 per cent de reducció de consum energètic i 40 per cent de reducció d'emissions.

Entre altres mesures, l'avantprojecte preveu la limitació a l'entrada de cotxes dièsel el 2025 i a la resta de vehicles contaminants en 2035; control sobre les flotes de 'rent a car', obligades a introduir elèctrics; tancament progressiu de les centrals contaminants, començant amb es Murterar a partir de 2020; i obligació per als aparcaments en superfície d'instal·lar plaques fotovoltaiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.