Setmanari d'informació local - 138 anys

Munar sortirà aquest divendres de la presó per a gaudir del seu primer permís

22803

L'expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, sortirà aquest divendres de la presó per a gaudir del seu primer permís penitenciari després de cinc anys a la presó.

La previsió és que Munar abandoni el recinte a les 19.30 hores d'aquest divendres. Es tracta d'un permís ordinari de tres dies amb presentacions diàries davant les forces i cossos de seguretat de l'Estat, i sota tutela, que recau sobre el seu marit, en un domicili assenyalat.

A més, com a condició per a gaudir d'aquest permís, a l'expresidenta se li ha retirat el passaport i se li prohibeix abandonar Mallorca.

L'Audiència Provincial va concedir a Munar el permís fa una setmana, després que l'expresidenta impugnés la decisió del Jutjat de Vigilància Penitenciària que havia denegat originalment la seva sol·licitud. La Secció Primera de l'Audiència va estimar el seu recurs d'apel·lació i ha revocat la sentència del Jutjat.

L'expolítica es troba ingressada al centre penitenciari de Mallorca. La seva defensa, que exerceix l'advocat Gaspar Oliver, reclamava que se li concedís aquest permís argumentant ha anat afrontant les responsabilitats civils de les condemnes que pesen sobre ella, amb el seu patrimoni personal i familiar.

En particular, l'advocat recalcava que Munar té embargat la totalitat del seu patrimoni, valorat en més de quatre milions d'euros, i que ja ha satisfet multes i responsabilitats pecuniàries per mig milió d'euros.

A més, al·legava que un altre dels condemnats pels mateixos fets que Munar, l'exvicepresident del Consell de Mallorca, Miquel Nadal, ja té gairebé el tercer grau i ha gaudit de diversos permisos, mentre que l'expresidenta no n'ha obtengut cap encara.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.