Setmanari d'informació local - 138 anys

Soraya en liquidació

22841

María Soraya Sáenz de Santamaría Antón, més coneguda com a Soraya Sáenz de Santamaría (Valladolid 10 de juny de 1971), serà a partir d'aquest dissabte 'Soraya en liquidació'.

Soraya pertany a una família de l'oligarquia castellana que governa l'Estat espanyol des dels seus inicis. Una família plena d'alts funcionaris i militars.

Política professional i jurista castellano-lleonesa, fou vicepresidenta del Govern d'Espanya (des de 2011) i ministra de la Presidència i per les Administracions Territorials d'Espanya (des de 2016), en el Consell de Ministres del president Mariano Rajoy.

És membre del Partit Popular i diputada al Congrés dels Diputats espanyol des de 2004 on va ser portaveu del Grup Parlamentari Popular (2008-2011). Va ser ministra de la Presidència i portaveu del Govern d'Espanya (2011-2016).

Saenz de Santamaria va ser l'encarregada de l'implementació de l'article 155 de la constitució espanyola a Catalunya després del cop d'Estat perpetrat pels aparells de l'estat espanyol contra la recent proclamada República catalana.

En una de les seves intervencions públiques més cèlebres, Soraya, després d'un dinar, va fer una intervenció presumint d'haver «escapçat» ERC, Junts per Catalunya i «l'independentisme». Durant tota la seva intervenció no va aturar de fer ganyotes i gests estranys, cosa que va fer que alguns periodistes que cobrien l'acte la batiassin com a Sor-raya. Una intervenció que va acabar amb aquella mena d'acudit que deia: «sabeu com es diu ara el DiploCat?» i ella mateixa es contestava: «DiploCat en liquidació».

Ara, els seus propis companys de partit l'han posat a ella en liquidació. Soraya en liquidació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.