Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma aprova de forma definitiva la zonificació del lloguer turístic

22911

La Gerència d’Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimarts de forma definitiva la delimitació de les zones aptes per a la comercialització d’estades turístiques en habitatges. L’acord es traslladarà dimecres a la Junta de Govern per a, després, elevar-lo al proper ple de juliol. La delimitació manté la consideració de Palma com a zona única. La delimitació no permetrà les estades turístiques als plurifamiliars i sí als unifamiliars.

El regidor d’Urbanisme, Jose Hila, ha recordat que la mesura respon a tres eixos. «D’una banda protegim l’accés a l’habitatge dels residents i, d’altra, apostam per la convivència social. Per últim, començam a equilibrar l’oferta turística a la ciutat», en paraules del regidor. Hila ha destacat que aquesta mesura va de la mà de la modificació del Pla General per a la regulació aplicable als establiments turístics i albergs juvenils a Palma, que també s’aprovarà de forma inicial en el proper ple.

Al·legacions
El període d’informació pública va acabar el passat 15 de juny. Es varen presentar 10 al·legacions (cinc de particulars, tres de partits polítics i una d’Habtur i una de FEVITUR) i quatre informes d’organismes oficials. S’han acceptat parcialment les al·legacions de particulars i s’han incorporat les modificacions sol·licitades als diferents informes de la resta d’administracions. Els informes els han presentat el Departament de Territori del Consell, la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, la Comissió Balear de Medi Ambient i la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

Canvis
Les principals modificacions en relació a la proposta inicial són que a la corba isòfona, és a dir, a l’àmbit d’influència de l’activitat aeroportuària, i al sòl rústic no protegit s’aplicarà allò que s’estableixi al PIAT. L’aprovació inicial no permetia el lloguer turístic a la corba isòfona i al sòl rústic protegit. A la zona 'Platja de Palma', la delimitació definitiva recull la petició de la Comissió de Medi Ambient de no permetre cap tipus de lloguer turístic ja que es tracta d’una zona turística madura. S’entén com a 'Platja de Palma' la zona del Pla de Reconversió Integral, que va des del Carnatge fins a s’Arenal de Llucmajor.

Un altre dels elements que s’han introduït ha estat definir millor què és un habitatge unifamiliar, tal i com els particulars havien al·legat. D’aquesta manera, s’ha marcat que un unifamiliar és un habitatge ubicat a un edifici amb un únic habitatge. N’hi pot haver aïllats, entre mitgeres o aparellats i, per poder destinar-se a lloguer turístic, no poden compartir parcel·la amb altres i no han de tenir espais comuns. No hi podrà haver lloguer turístic a les parcel·les d’ús urbanístic distint del residencial i turístic, tal i com es marcava a la proposta inicial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.