Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fundació Mallorca Literària incorpora al fons Blai Bonet el manuscrit 'Oficis de carrer'

22913

Escrita damunt folis, només per una cara i amb bolígraf de tinta blava. Així es presenta el manuscrit de l’obra de teatre 'Oficis de carrer' que Blai Bonet va escriure als alumnes del Col·legi Bisbe Verger, a petició de Sor Francisca Sitges, religiosa franciscana i mestra tutora dels quintos del 77, que varen representar l’obra el 1985 en motiu de la festa de fi de curs.

Trenta-dos anys després, l’any 2017, els mateixos alumnes la varen tornar a representar a proposta de la mestra Margalida Sitjar Roig, qui ha recuperat el manuscrit que ara passa a enriquir el llegat de Blai Bonet que custodia el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca a través de la Fundació Mallorca Literària.

«Són sis folis i mig de text i, al final, hi trobam la rúbrica de l’autor», descriu el conveni de cessió que aquest matí han signat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles i Josefa Maria Marí, directora del Col·legi Bisbe Verger. Un acte que ha comptat amb la presència del director insular de Cultura, Rafel M. Creus, la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, representants del Col·legi Bisbe Verger i de la família del poeta santanyiner.

El manuscrit conté també les rectificacions de l’autor i l’enumeració de les pàgines no és seguida, com si estàs feta en dos moments diferents. És una obra de petit format, integrada per un conjunt de folis manuscrits i numerats per part de l’autor, que constitueixen una expressió bellíssima de la paraula de Blai Bonet en la qual reivindica els coneixements dels oficis antics per part del jovent.

El col·legi ha decidit cedir temporalment –per un període de 10 anys prorrogables- aquest manuscrit a la Fundació Mallorca Literària «perquè l’entitat en tengui cura, custodia i el faci accessible a investigadors i públic interessat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.