Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB exigeix al Govern que actuï per acabar amb la discriminació lingüística

22959
L'Obra Cultural Balear (OCB) considera que l'augment de denúncies per discriminació lingüística que s'ha registrat aquests darrers mesos, «respon a un creixement de la consciència de que cal denunciar i fer públics aquests fets i no a un augment dels casos de discriminació».
 
L'OCB demana al Govern que actuï per «acabar d'una vegada per totes amb aquests fets tan desagradables i que són una discriminació tant reprovable com qualsevol altra».
 
A més, des de l'OCB exigeixen a la presidenta del Govern que es pronunciï clarament i públicament en defensa de les persones que volen usar la llengua catalana i són discriminades per fer-ho i que posi en marxa ja l'Oficina de Drets Lingüístics projectada i pressupostada per a aquest exercici.
 
Igualment, l'OCB recorda que qualsevol ciutadà «té dret a usar sempre, davant qui sigui i en qualsevol àmbit, la llengua pròpia de les Illes Balears, que és la llengua catalana».
 
Per aquesta ráo ha fet públics una sèrie de consells dirigits a les persones que es trobin en la desagradable situació de ser víctimes d'una discriminació per raó de llengua.
 
Les recomanacions són: 
 
- No tens perquè canviar de llengua. Qui actua malament no ets tu.
- No perdis la calma, no caiguis en provocacions ni et barallis.
- Pren nota de tots els detalls de la persona o persones que et discriminen.
- Demana el full de reclamacions si es tracta d'un establiment. Fes la denúncia pertinent i queda-te'n una còpia.
- Tot d'una que puguis, envia un correu amb la narració dels fets a ocb@ocb.cat

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.