Setmanari d'informació local - 138 anys

Artur Mas a IB3: «Defensam la independència per als catalans, però també per als balears»

22997

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, és a Menorca, com cada estiu des de fa 50 anys. En una entrevista a IB3 Ràdio, feta pel periodista Axel Camarasa, l’expresident afirma que el PDCat decidirà de quina forma participa del moviment Crida Nacional de Carles Puigdemont quan s’expliquin els detalls concrets d’aquesta proposta. També valora el relleu al capdavant del partit i la decisió dels lletrats del Parlament de deixar de pagar les nòmines als diputats suspesos pel jutge Llarena.

En relació al procés cap a la independència Mas declara: «jo sempre he partit del principi del respecte de les decisions de tothom. Tothom és amo del seu destí, i no es pot interferir en el destí dels pobles. Catalunya en aquest moment té una empenta especial, una energia especial, per intentar guanyar la seva sobirania plena i obtenir la seva llibertat» i afegeix: «Aquesta empremta en aquest moment és molt forta i les energies que hi ha són molt intenses. Ara bé, també sabeu que en el cas de Catalunya encara no hem aconseguit l’objectiu final. A partir del moment que Catalunya l’obtingui, cada poble és autor i amo del seu destí. Cadascú ha de fer el que li convingui o el que cregui. Això és el que estem defensant per nosaltres, i per tant si ho defensem pels catalans també hem de fer-ho amb la resta».

Enamorat de Menorca

Artur Mas explica que «Jo Menorca l’he vist evolucionar en els darrers 50 anys; no estem parlant de cinc. Conec el Fornells dels anys 60 i conec els Fornells d’avui. El mateix passa amb la Menorca dels anys 60 i la d’avui. He de dir que per a mi segueixen sent, malgrat la seva evolució, un refugi de pau, de tranquil·litat, de bon esperit, de descans, de moltes coses, però també de respecte per a totes les coses que representa Menorca» i afegeix que «jo sóc una de les persones que s’han arribat a enamorar de Menorca sense ser menorquí. Si pregunteu com he vist evolucionar l’illa, jo crec que en línies generals ha estat una evolució positiva. Potser no tan intensa i arreixiuada com altres canvis a altres illes de les Balears. Ha estat una evolució més tranquil·la, més pausada, potser més serena, però finalment també una evolució».

El president Mas reconeix que, des que no està tan actiu en política, visita més sovint Menorca: «hi ha molta gent que es pensa que Menorca només és el mes d’agost, que només són les temperatures altes i els tons més marronosos, però els que venim durant altres èpoques de l’any sabem que Menorca és una illa de molts contrastos i una illa verda durant molts mesos. És una illa que té paisatges preciosos també fora de la temporada d’estiu. A més a més, s’està més tranquil».

https://ib3.org/entrevista-artur-mas-defensam-independencia-catalans-pero-tambe-balears.html

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.