Setmanari d'informació local - 138 anys

Ajuntament de Palma, GOB i MÉS, satisfets per l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera

23057

La regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de Palma, Neus Truyol, ha manifestat aquest dilluns la «satisfacció» de l'Ajuntament per l'anunci de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, sobre l'acceleració dels tràmits per a l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera.

«És una gran satisfacció per a Palma que l'arxipèlag de Cabrera, una part del municipi, formi part del que serà el parc nacional més gran d'Espanya», ha declarat Truyol.

D'altra banda, la regidora ha destacat la «importància que s'hagi fet efectiva una demanda ciutadana expressada reiteradament i reclamada fins i tot pel ple de l'Ajuntament».

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha anunciat aquest matí que el Govern espanyol ha acollit la proposta de l'Executiu autonòmic per ampliar el Parc Nacional de Cabrera de 10.000 hectàrees a 90.000 hectàrees i que la seva intenció és poder portar el projecte «ja acabat» al Consell de Ministres en el mes d'octubre.

El GOB ho celebra

L'entitat ecologista GOB ha celebrat aquest dilluns el «desbloqueig» de l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera fins a les 90.000 hectàrees, pel qual, el canvi de Govern estatal ha estat «clau» per «aconseguir que Madrid deixi d'entorpir la tramitació».

El GOB ha recalcat que la proposta d'ampliació «havia entrat en via morta els darrers mesos de l'anterior Executiu, davant un conflicte d'informes entre l'Institut Espanyol d'Oceanografia i de la Secretaria General de Pesca del Ministeri».

Amb tot, el GOB ha manifestat que intueixen «també pressions d'una altra índole» que “poden haver contribuït els darrers mesos a la mala disposició de Madrid per ampliar el parc nacional».

Per tot això, des del GOB han aplaudit «que ara el nou Executiu hagi considerat positiva la proposta d'ampliació» i han confiat que «aviat» pugui tenir el vistiplau del Consell de Ministres.

MÉS per Mallorca ho reivindica

De la seva banda, MÉS per Mallorca ha afirmat aquest dilluns que amb l'anunci de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, sobre l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera «ha quedat demostrat que l'alarma que va crear el PP balear a Madrid» responia «únicament a interessos partidistes».
«MÉS per Mallorca ha aconseguit que el Parc Nacional de Cabrera s'ampliï fins a les 90.000 hectàrees». Balboa ha celebrat el «canvi d'actitud del Govern espanyol i ha insistit que l'ampliació del Parc de Cabrera és una prioritat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.