Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell destina 217.000 euros a la compra de quatre jaciments arqueològics a Mallorca

23205

Entre els projectes que han estat seleccionats dins aquesta convocatòria d’ajuts hi ha la compra del jaciment d’Els Antigors, a Ses Salines; la compra de terrenys que formen part del jaciment Es Racons, a Llubí; l’adquisició de nous terrenys al jaciment de Son Peretó de Manacor; i també l’ampliació del jaciment dels Closos de Can Gaià a Felanitx. En total, els diferents projectes de compra de terrenys on s’ubiquen jaciments arqueològics sumen una aportació econòmica de 216.619,96 euros per part del Consell de Mallorca.

Aquest dilluns, el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles ha visitat el poblat talaiòtic d’Els Antigors, acompanyat del batle de Ses Salines, Bernat Roig, el conseller de Turisme, Cosme Bonet i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll. El Consell de Mallorca destina 72.000 euros a l’adquisició d’Els Antigors, el 90% del pressupost presentat pel consistori.

Per a Miralles l’objectiu principal d’aquesta convocatòria d’ajuts és «facilitar que els jaciments arqueològics que es troben avui en dia en mans privades i que no són accessibles a la ciutadania passin a formar part de l’oferta cultural dels municipis de Mallorca. També donam resposta a projectes per ampliar jaciments actuals que s’estenen per terrenys dels voltants, en mans privades. Que els jaciments siguin de titularitat pública ens ajudarà a construir un relat global de la nostra història, una estratègia global d’illa».

«Enguany procedirem a la compra d'Els Antigors», ha explicat el batle de Ses Salines, Bernat Roig, «i el jaciment passarà de privat a públic. I això a nosaltres ens obrirà un ventall molt gran de possibilitats perquè es podran fer moltes actuacions: la promoció del jaciment, excavacions, promoció científica... Estam molt contents de poder aprofundir en aquesta branca de coneixement i, sobretot, després donar-ho a conèixer a la població i al turisme, aconseguint que sigui un punt més que enriqueixi l'economia de Ses Salines».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.