Setmanari d'informació local - 138 anys

Les reserves hídriques se situen per sobre del 50 %, excepte a Eivissa

23239

Les reserves hídriques a totes les Illes es troben per sobre del 50 %, excepte a Eivissa, que se situa en el 46 %, un 4 % manco que el mes de juny. En conjunt, els recursos han davallat per segon mes consecutiu. Al juliol han passat del 61 % al 57 % i també són pitjors que fa un any, quan estaven al 60 %. Per illes, a Menorca han davallat un 9 % i es col·loquen en el 52 %, a Mallorca la baixada és del 4 % i se situen en el 58 %, mentre que a Eivissa davalla un 4 % i es troba ara en el 46 %. A Formentera s’haurien incrementat les reserves, que han passat del 47 % al 58 %.

Quant a l’índex de sequera, hi ha un descens generalitzat a totes les unitats, en les quals els més significatius són a Migjorn, a Tramuntana Nord i a Eivissa. Així i tot, totes les unitats continuen en escenari de normalitat, tot i que l’índex mostra valors de prealerta a les unitats de demanda de Manacor-Felanitx, Eivissa, Menorca, Migjorn i Tramuntana Nord. Cal recordar que les unitats de demanda no entren a l’escenari de prealerta fins que no romanen per davall del llindar de 0,5 durant tres mesos seguits. Això significa que, si continua aquesta tendència, Manacor-Felanitx i Eivissa hi entrarien el proper mes, i Menorca, Migjorn i Tramuntana Nord, d’aquí a dos mesos.

Si es comparen les dades generals de l’índex de sequera amb els anys anteriors, la situació és pitjor que al juliol de 2017, tot i que a les unitats de demanda de Tramuntana Sud, Artà i Formentera han millorat. Si comparam les dades amb les de fa dos anys, la situació és millor, sols inferior a Menorca i a Formentera.

Ateses les pluges del juliol, que el mes d’agost sol ser sec, i que els consums del mes d’agost són elevats, és molt probable que les unitats de demanda de Manacor i Eivissa entrin a l’escenari de prealerta, i que altres UD se situïn en situació de prealerta.

Pel que fa a les precipitacions, les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia indiquen que el mes de juliol ha estat un mes normal a les Illes Balears (-33 %). Quant a la precipitació acumulada, el darrer any posa de manifest un superàvit del 18 % a Menorca, del 12 % a Mallorca, i un dèficit del 12 % a les Pitiüses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.