Setmanari d'informació local - 138 anys

Augmenta un 18,6 % els habitatges de lloguer turístic subjectes a liquidació de l'impost turístic

23283

Els habitatges de lloguer turístic subjectes a liquidació de l'Impost de turisme sostenible han augmentat un 18,6 per cent respecte a l'any passat, en generar un total de 11.582 liquidacions.

Segons ha informat en un comunicat la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques, un 58 per cent dels propietaris de lloguers turístics i càmpings donats d'alta en el cens de l'impost ja han fet la liquidació corresponent a l'ITS de 2017, per valor de dos milions d'euros.

Els tràmits es troben en període de liquidació voluntària o executiva de l'impost, segons el cas, ja que els propietaris d'habitatges vacacionals i de càmpings són els únics obligats tributaris per l'ITS que disposen d'un període propi per efectuar la liquidació de l'impost a any vençut.

El primer tram voluntari de liquidació de l'ITS 2017 per a aquestes modalitats d'allotjament turístic es va tancar el passat 2 de juliol, i ha generat un total de 8.857 rebuts de liquidació, dels quals s'han abonat el 66,4 per cent.

Aquesta part del cens es correspon amb els habitatges que varen ser inscrits al cens el 2016, i que per tant, ja havien realitzat tributació en el període de liquidació corresponent al primer any de funcionament de l'ITS.

El segon grup de contribuents per a la modalitat de lloguer d'habitatge turístic pertanyen als inscrits el 2017, i que per tant fan ara la primera campanya de liquidació de l'ITS. Suposen un total de 2.725 liquidacions, que ja estan a disposició dels obligats al pagament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.