Setmanari d'informació local - 138 anys

Turisme rep més de 600 sol·licituds d'adquisició de places turístiques en temps rècord

S’han transmès 612 sol·licituds en dotze dies

23335

Entre el 30 de juliol i el 10 d'agost, el Consorci Borsa d'Allotjaments Turístic (CBAT) ha rebut 616 sol·licituds d'adquisició de places d'habitatges turístics a Mallorca, que sumen un total de 2.999 places.

Així ho ha anunciat aquest la Vicepresidència i la Conselleria de Turisme, Innovació i Recerca, qui ha destacat que d'aquestes gairebé 3.000 places, el 80% (2.386) correspon a habitatges plurifamiliars, una modalitat que, per primera vegada a les Balears, pot ser comercialitzada turísticament gràcies a la Llei 6/2017.

Quant als habitatges unifamiliars, s'han registrat en el CBAT 67 expedients, que suposen 424 places. D'altra banda, en la modalitat d'habitatge principal, s'han comptabilitzat 32 expedients amb 189 places sol·licitades. Aquest cas consisteix en la comercialització de l'habitatge principal del propietari i es pot fer durant dos mesos a l'any.

La compra de places per a la comercialització turística d'habitatges es pot realitzar des de l'aprovació de les zonificacions de l'Ajuntament de Palma i del Consell. Així, es farà segons els preus aprovats per la junta del CBAT passat 3 de juliol i el nombre de places que fixa la cèdula d'habitabilitat.

Una vegada realitzat el primer pagament, els interessats hauran de presentar en la Conselleria de Turisme la declaració responsable d'inici d'activitat turística (DRIAT) degudament emplenada i acompanyada de tota la documentació exigida.

La comercialització turística d'habitatges només és possible si es compleixen tots els requisits. No obstant això, atès que la presentació de la DRIAT sense complir aquests requisits o sense la documentació necessària pot comportar l'obertura d'un procediment sancionador, la Conselleria recomana revisar que l'habitatge compleix amb tots els requisits recollits a la normativa vigent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.