Setmanari d'informació local - 138 anys

Neus Truyol: «Ara tancam les platges quan hi ha abocament, El PP no ho feia»

23415

La regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l'ajuntament de Palma, Neus Truyol ha lamentat aquest divendres horabaixa, el tancament de platges com la de can Pere Antoni o la de Ciutat Jardí i ha explicat que és a causa dels «treballs que realitzam per millorar la situació»

Truyol ha explicat que «Tancam platges sempre que hi ha abocaments per precaució« i ha afegit que «la seguretat de les persones és el primer».

La regidora ha dit també que actualment les platges de Palma passen «controls sanitaris molt superiors als obligats per llei».

Abocaments

Truyol ha explicat també que el fet que hi hagi abocaments és a causa d'un «dèficit històric d’infraestructures de sanejament» i perquè la depuradora «de més 40 anys», «ha quedat obsoleta».

Solucions

«Hem exigit una nova depuradora a l’Estat (que és el responsable de finançar-la) i ara ja està en tràmit. El cost serà d'aproximadament 100 milions d'euros».

Truyol ha denunciat el «cinisme del PP davant un problema greu que ells coneixen de fa anys i que mai han volgut solucionar». I ha denunciat «la turismofobia del PP» que «no tancaven platges quan hi havia abocaments».

Segons ha explicat la regidora, «l'any 2012 hi va haver una bandera vermella i 13 episodis d’abocaments. El 2013, cap bandera vermella i 7 dies d’abocaments. El 2014, 4 banderes vermelles i 11 dies d’abocaments. Abans del 2012 ni es registraven els abocaments a la mar».

Truyol ha denunciat que en la legislatura anterior no hi va haver cap inversió ni des de Balears, ni inversions estatals per a la construcció de la nova depuradora. Mentre que l'actual equip ha fet una inversió de 35 millons provinents del cànon de l'aigua i «hem aconseguit que Madrid financiï una depuradora nova.

Truol ha conclòs que «ha estat en l’actual legislatura quan s’han trobat solucions. Nosaltres actuam amb transparència i rigorositat per la salut pública».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.