Setmanari d'informació local - 138 anys

Sineu acull un acte contra la Llei Montoro amb música i glosa

23445

Més de 50 persones assistiren diumenge passat a l'esdeveniment a Sineu contra la Llei Montoro, en el marc de la campanya 'Per un bon finançament' per a les Illes.

Segons ha informat aquest dilluns Comissionis Obreres (CCOO), l'acte va ser «de caràcter comarcal i reivindicació municipalista», i han participat nombrosos representants de la Part Forana, com Llubí, Llucmajor, Alaró, Calvià o Algaida.

El col·lectiu Glosadors de Mallorca va dirigir i va presentar l'esdeveniment a través de la glossa, en el qual es va exigir la derogació de la Llei Montoro, que consisteix possibilitar a les administracions locals disposar del seu superàvit i poder així invertir-ho.

El batle de Sineu, Miquel Gelabert, va intervenir en l'acte per «mostrar la seva incomprensió» davant el fet que «l'Estat faci pagar als ajuntaments els desajustaments i els deutes que contreu», i en aquest sentit va indicar que en aquests moments «qui ha fet bé els deures ha de sanejar a qui no ho ha fet».

A més, el batle va explicar que «l'Estat és qui menys coneix les necessitats que té un municipi, per tant no hauria de restringir ni decidir què es gasta en el seu moment a dia», i va dir que «les necessitats de contractació de personal i serveis com la guarderia haurien d'anar primer».

Per la seva banda, un dels membres del grup promotor de 'Per un bon finançament', Miquel Rosselló, va voler recordar «la importància de prendre consciència sobre el finançament autonòmic, que ho determina gairebé tot».

Segons Rosselló, «l’infrafinançament està estretament lligat al model precari de transport públic de les Illes, a l'escassa implantació d'energies renovables i a la desprotecció del medi ambient». Finalment, va afirmar que «a les Balears fa falta un front comú per aconseguir un finançament a l'altura de les nostres necessitats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.