Setmanari d'informació local - 138 anys

Salvem Portocolom denuncia danys greus a una praderia de posidònia causats per un iot

23481

La plataforma ecologista Salvem Portocolom ha assegurat que un iot de 40 metres d'eslora i bandera britànica, va estar unes hores dilluns horabaixa passat fondejant sobre la prada de posidònia de Portocolom, amb la qual cosa la va danyar greument.

Segons han explicat aquest dimarts en un comunicat, un parell de voluntaris de la plataforma varen ser a la zona per comprovar el fondeig i varen avisar a l'112. També varen informar del patró del iot sobre la situació del fondeig, i varen aprofitar per enregistrar diferents vídeos en els quals es pot veure la destrossa que estava produint.

En un primer vídeo, publicat al canal de YouTube de la plataforma, es pot veure l'ancora sobre l'alga, que anteriorment ja havia danyat uns quants metres de praderia provocant una important destrossa. Això es va produir perquè el fondeig «es va fer llançant molt poca cadena per a una embarcació d'aquestes dimensions».

Salvem Portocolom ha remarcat la «necessitat de prendre mesures concretes per protegir la praderia de Portocolom», doncs els vídeos que han anat publicant fins ara demostren que tot el que hi ha fins ara (com el decret de la posidònia o el servei de vigilància) «resulta insuficient» per protegir aquest lloc.

D'altra banda, la plataforma ha remarcat que el fet que el vaixell estigués dins del canal del port no lleva que estigués damunt de la posidònia, i per tant el servei de vigilància no pot desentendre's del mateix.

Així mateix, han dit que tampoc val dir que «Portocolom és un port de refugi», doncs encara que pugui ser-ho para embarcacions més petites, no ho és «per a iots de les dimensions i de la potència del Saspa».

Amb tot, l'entitat ha manifestat que tenen pensat presentar una denúncia contra aquesta embarcació. A més, en l'avís a l'112 també es va informar d'altres dues embarcacions que estaven fent fondejos a part del Saspa.

Finalment, l'organització ha demanat disculpes públicament als treballadors del servei de vigilància per un «error» que varen cometre dilluns passat, ja que varen publicar una informació errònia sobre el servei a la seva xarxa social Facebook.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.