Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB celebra l’arribada de l’àguila peixatera Amàlia després del seu viatge migratori

23581

L'àguila peixatera Amàlia ha conclòs el seu viatge migratori fins al parc natural protegit de Ria Formosa, al sud de Portugal, després de realitzar un trajecte d'1.020 quilòmetres en quatre dies.

Tal com ha explicat aquest divendres el Grup d'Ornitologia de les Balears (GOB), Amàlia va abandonar el seu territori de cria a Alcúdia en direcció a la Península Ibèrica el 18 d'agost i va completar el procés migratori el passat 21 d'agost.

Enguany, aquesta àguila peixatera, que va fer escala a Eivissa, ha avançat dues setmanes el seu viatge migratori, que l'any passat es va produir entre el 31 d'agost i el 3 de setembre, segons han indicat.

Com a curiositat, el GOB ha destacat que, en aquesta ocasió, Amàlia va realitzar els darrers 500 quilòmetres pràcticament en línia recta i desviant-se menys de 10 quilòmetres del traçat rectilini.

Aquesta au pertany a la fracció de la població reproductora d'àguiles pescadores que cada any abandona l'arxipèlag per passar l'hivern en altres zones del Mediterrani o en el nord d'Àfrica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.