Setmanari d'informació local - 138 anys

El pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Llucmajor preveu 90 accions

23605

L'Ajuntament de Llucmajor ha aprovat un pla d'Igualtat d'oportunitats entre homes i dones que preveu fins a 30 objectius de millora en set grans eixos d'actuació: cultura de l'Ajuntament en matèria d'igualtat d'oportunitats i responsabilitat social corporativa; la comunicació a l'Ajuntament i llenguatge no sexista; accés al lloc de treball, promoció i retribució; pla de formació; prevenció de l'assetjament, sexual i per raó de sexe; polítiques de conciliació i corresponsabilitat i polítiques contra la violència de gènere. Per a aplicar tot el pla, es preveu dur a terme 90 accions concretes en les diferents àrees.

Tot i que en les conclusions del diagnòstic, s'explica que a l'Ajuntament de Llucmajor «no es respira cap tipus d'ambient ni cultura masclista, tampoc es detecta cap tipus de sensibilització per temes d'Igualtat de gènere». Per això «és necessària la implantació d'un pla d'Igualtat i de les mesures i accions que incideixin en la Igualtat entre dones i homes»

La regidora de Joventut, Igualtat i Polítiques Actives d’Ocupació, Paqui Almagro, explica que «aconseguir la igualtat entre homes i dones no només és evitar discriminacions per raó de sexe sinó també apostar per la consecució de la igualtat d'oportunitats en totes les grans àrees en què s'han distribuït les accions d'aquest pla». «Aquest equip de govern aposta per dur a terme polítiques actives i efectives que garanteixin la igualtat d'oportunitats entre homes i dones i pensam que el pla, que evidentment s'aplicarà a llarg termini, és una bona base perquè la igualtat sigui una realitat a l'Ajuntament de Llucmajor», afegeix Almagro.

De fet, es va constituir una comissió d'Igualtat integrada per Alicia Blanco, cap de recursos humans; Miquela Escalas, orientadora laboral; Joana Maria Xamena, TAE de joventut; la regidora de l’àrea, Paqui Almagro; Miquel Far, psicòleg social i coordinador d’atenció psicosocial de l’Ajuntament; Lluís Segura, regidor de Cultura i Fires i Festes. Així mateix, també l’integren quatre representants dels treballadors: Rafel Guasp, peó de la brigada; Maria Visitación Ramírez, auxiliar administrativa; Maria Reyes Abinareta, personal de la residència; Agustín Honrrubia, peó de la brigada i que serà l'òrgan que tendrà cura i fer el seguiment de l'aplicació del pla.

Aquesta comissió s’ha de reunir almenys una vegada per trimestre, i totes les parts quedaran convocades de manera automàtica d'una reunió a una altra; i de manera extraordinària quan ho sol·liciti qualsevol de les parts amb un preavís de set dies hàbils d’antelació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.