Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB denuncia la passivitat de Costes per l'esfondrament del restaurant de Sant Elm

23641

La terrassa del restaurant Cala Conills, a Sant Elm, s'ha esfondrat aquesta passada setmana arran de les tempestes que hi va haver a la zona. En aquest sentit, l’entitat ecologista el GOB, ha assenyalat que es tracta d'uns terrenys d'una concessió caducada que té sentència de demolició i que Costes no ha obligat a executar.

Concretament, «aquesta concessió està caducada per sentència de l'Audiència Nacional el 2013 i ratificada pel Tribunal Suprem el 2014», han denunciat. «En aquesta sentència, s'esmenten una sèrie d'il·legalitats perpetrades per part de la concessionària al llarg dels anys i que varen motivar la sentència de caducitat després de la denúncia inicial de la Comunitat de Propietaris de Porto Drac», afirma el GOB.

Existeix una resolució administrativa del Ministeri de Medi Ambient, el 2010 després de declarar la seva caducitat que no s'ha complert ni executat pels recursos que els explotadors del restaurant varen anar posant fins a la resolució final el 2014 del Tribunal Suprem. «En la resolució de Medi Ambient queda clar que s'ha de retirar i demolir del Domini Públic tot l'edifici del bar i dependències i instal·lacions annexes, cobertes de terrassa, piscina, etc. permetent només conservar les zones verdes, zona de terrassa sense edificacions i rampes d'accés per a ús públic».

La situació actual

Després de gairebé 4 anys des de la resolució final del TS i 5 després de la sentència ferma de l'Audiència Nacional espanyola, el GOB ha criticat que Demarcació de costes continua «sense obligar als antics concessionaris a complir amb la Sentència i la resolució administrativa que obliga als explotadors a assumir els costos de la demolició dels elements que hi esmenta».

En aquesta línia, l'entitat ecologista ha afirmat que el restaurant s'ha anat degradant fins avui, «que és notícia que el temporal ha esfondrat una part de la terrassa de devora la piscina del restaurant».

És per això, que des del GOB han demanat a Demarcació de Costes que obligui a l'execució de la demolició i recuperi aquests terrenys del Domini Públic Martítimo-terrestre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Frederic Balabaud, fa mes de 5 anys

Pues es una pena , porque este restaurante era un sitio maravilloso .
Hay muchas construcciones peores que todavía se están haciendo en Mallorca , por ejemplo en la
costa de Deià .
Una estupidez haberlo cerrado.

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente