Setmanari d'informació local - 138 anys

Convoquen una manifestació per demanar «la immediata resolució» del conflicte del Sàhara Occidental

23655

L’Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears ha convocat una manifestació «lúdic-reivindicativa» aquest dijous a les 19.00 hores a la Plaça d'Espanya amb l'objectiu de «sensibilitzar a la població sobre el conflicte del Sàhara Occidental i demanar la seva immediata resolució».

L'associació ha explicat aquest dimarts que els al·lots del programa 'Vacances en Pau' vénen cada estiu a les Illes en condició de refugiats, mentre esperen a que «es resolgui el conflicte que els afecta per poder tornar a la terra on nasqueren els seus padrins».

Amb tot, l'entitat ha detallat que el mateix dia de la manifestació també és el 'Dia Internacional de les Víctimes de Desaparicions Forçades', així com la declaració d'aquest any com el 'Any dels Desapareguts Sahrauís' per part de l'Associació de Familiars de Presos i Desapareguts Sahrauís.

En aquest sentit, han recordat que més de 400 famílies «segueixen sense notícies dels seus familiars desapareguts a les mans del règim marroquí i sota la responsabilitat d'Espanya, que segueix sent responsable jurídicament com a potència de iure del territori del Sàhara Occidental».

La manifestació sortirà de la plaça Espanya i seguirà pel carrer Sant Miquel, passarà per Plaça Major, pel carrer Colom, i finalitzarà a la plaça de Cort.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.