Setmanari d'informació local - 138 anys

Visites, música i pel·lícules per celebrar la XIX Jornada Europea de la Cultura Jueva

23731

Palma acollirà la XIX Jornada Europea de la Cultura Jueva a partir del pròxim 2 de setembre, que té com a objectiu «destacar la diversitat i la riquesa de la cultura jueva» amb la intenció de «promoure el diàleg i l'intercanvi a través d'activitats diferents».

Així ho ha informat aquest dijous el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, al costat d'alguns col·laboradors i organitzadors de l'esdeveniment, en una roda de premsa en la qual han detallat que l'esdeveniment, en el qual es realitzaran diverses activitats gratuïtes, ha suposat una inversió de 8.000 euros.

La jornada s'inaugurarà a les 19.00 hores a la Plaça Gomila (en cas de mal temps la lectura es realitzarà a l'Església de la Verge de la Salut, carrer Robert Graves, 56) amb «un memorial pels actes de 1691, on foren condemnats a mort trenta-set xuetes».

En aquest esdeveniment es realitzarà una lectura per part de l'actriu Agnès Llobet de fragments de la novel·la 'Dins el darrer blau', de Carme Riera, amb l'acompanyament musical del trio de corda de Miquel Àngel Aguiló.

Els pròxims dies 5, 12 i 20 de setembre es projectaran respectivament les pel·lícules 'La casa de l'esperança', 'La millor recepta' i 'Negació' a les 20.00 hores al Teatre Municipal Catalina Valls (Passeig Mallorca, 9).

El 8 i 15 de setembre hi haurà dos torns de visites guiades tots dos dies a les 10.00 i 18.00 hores al 'call jueu' de Palma, i tendran una durada d'una hora i mitja. L'activitat és gratuïta però requereix inscripció prèvia.

El 27 de setembre es realitzarà una conferència batejada com 'El Call d'Inca: història, arquitectura i urbanisme. Una fundació posterior ALS calls de Palma 'a càrrec del doctor i professor d'història Guillem Alexandre.

Més tard hi haurà un cicle de projeccions de l'Institut de Relacions Culturals Balears-Israel, en el qual el pròxim 5 de setembre i el 10 d'octubre, ambdós dies a les 20.00 hores al Teatre Municipal Catalina Valls, es projectaran els llargmetratges 'Life in Stills 'i' Family 'respectivament. Les dues pel·lícules han estat produïdes a Israel i Alemanya.

A la roda de premsa també ha assistit la coordinadora general de l'àrea de Cultura, Francisca Niell, la coordinadora general de Turisme, Comerç i Treball, Josefa Peláez, el director general de l'àrea, Sergio Gómez, i els representants de la cultura i la comunitat jueva Jacqueline Tobiass, Manel Quadreny, Albert Bonnin i Miquel Segura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.