Setmanari d'informació local - 138 anys

La zona arqueològica de Son Peretó incorpora una finca annexa a la basílica

23733

La zona arqueològica de Son Peretó ha incorporat nous terrenys gràcies al suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, que ha donat llum verda al projecte de l'Ajuntament de Manacor per adquirir una finca annexa a la basílica de Son Peretó, la qual té una superfície de 15.000 metres quadrats.

Segons ha informat el Consell, la Institució insular ha aportat un total de 59.177 euros per a la compra d'aquests terrenys. Per la seva banda, el vicepresident, Francesc Miralles, i la batlessa de Manacor, Catalina Riera, han visitat aquest dijous el jaciment que, des de fa anys, és objecte d'intervencions, ja que suma catorze campanyes d'excavacions i treballs de consolidació i adequació de la basílica paleocristiana i el seu entorn.

Això ha estat possible gràcies a la convocatòria de subvencions per a l'adquisició de terrenys on s'ubiquen jaciments arqueològics a Mallorca, que ha posat en marxa aquest any el Consell. Altres projectes consisteixen en la compra del poblat 'Els Antigors' a ses Salines i l'adquisició de dos talaiots dels Racons a Llubí.

En total, la convocatòria ha concedit 216.619 euros en aquests quatre projectes, dels quals 59.177,16 euros corresponen a l'Ajuntament de Manacor, amb els quals podrà fer front a un 60 per cent del cost d'adquisició d'aquesta nova finca.

Així mateix, Miralles ha recordat que els objectius principals sempre han estat «fomentar la posada en valor dels jaciments arqueològics de Mallorca amb la intenció d'aprofundir en la conservació, restauració, investigació, difusió i accés mitjançant visita pública, al mateix temps que es contribueix a incrementar l'oferta cultural dels municipis de l'Illa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.