Setmanari d'informació local - 138 anys

Exhumaran una persona que fou enterrada a una capella precintada pel Govern al cementeri de Porreres

23761

El Consell de Govern ha encarregat a l'Advocacia de la Comunitat sol·licitar una autorització judicial per exhumar les restes d'una persona soterrada recentment en el cementiri de Porreres després que fos enterrada en una capella precintada pel Govern.

Segons ha explicat la portaveu de l'Executiu Pilar Costa, aquesta mesura és «necessària» per permetre «la continuïtat» dels treballs de localització i exhumació de fosses en compliment de la Llei per a la recuperació de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme.

La intervenció en la fossa de Porreres, en la seva segona fase, ja estava prevista en el Pla d'actuacions de 2018 de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. Així, el 5 de juliol de 2018 es va donar sepultura a les restes d'una persona difunta en una capella que hores abans havia precintat el Govern.

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, havia dictat i comunicat, mitjançant una resolució de 4 de juliol de 2018, una mesura cautelar en virtut de la qual es va disposar el precinte immediat de l'espai físic afectat per les actuacions de desmuntatge i posterior edificació del bloc de nínxols i capelles del cementiri de Porreres.

Amb tot, prèviament a això, la Conselleria havia realitzat les gestions oportunes per posar a la disposició de la família una altra sepultura alternativa amb caràcter provisional.

Intervenció judicial 

D'acord amb l'article 15 del Decret 1/2018, de 27 d'abril, que regula l'exercici de la sanitat mortuòria de les Balears, l'exhumació d'un cadàver abans que hagin transcorregut dos anys des de la inhumació requereix la intervenció judicial, la qual també és necessària si l'exhumació ha de realitzar-se entre els dies 1 de juny i 30 de setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.