Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

El Consell d'Eivissa celebra que es conservi la Torre des Llucs

23791

El Consell d'Eivissa celebra que es conservi la Torre des Llucs.

Consell de Mallorca

El Consell d'Eivissa ha celebrat aquest dissabte que s'hagi actuat a la Torre des Llucs, a Sant Antoni, després de les gestions del Departament de Patrimoni amb la propietat i com a pas previ per a la futura rehabilitació integral de l'estructura.

Segons ha destacat la institució, els treballs d'apuntalament de l'estructura i cobriment de la coberta van encaminades a evitar que les esquerdes i l'erosió dels murs, així com les filtracions de la coberta, acabin per provocar l'esfondrament de la torre.

La torre és una estructura de refugi i defensa que consta de planta baixa i pis i és similar a altres torres històriques d'Eivissa. L'immoble ja està documentat l'any 1629, està situat en la 'vénda des Bernats' de Sant Antoni i forma part d'un conjunt en el qual també existeix una casa de gran interès arquitectònic.

La torre compta amb el màxim grau de protecció patrimonial i des de fa anys està en estat d'abandó. «La seva deterioració feia necessària una intervenció urgent per evitar la seva caiguda», ha subratllat des de l'institució insular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.