Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell d'Eivissa celebra que es conservi la Torre des Llucs

23791
El Consell d'Eivissa celebra que es conservi la Torre des Llucs. | Consell de Mallorca

El Consell d'Eivissa ha celebrat aquest dissabte que s'hagi actuat a la Torre des Llucs, a Sant Antoni, després de les gestions del Departament de Patrimoni amb la propietat i com a pas previ per a la futura rehabilitació integral de l'estructura.

Segons ha destacat la institució, els treballs d'apuntalament de l'estructura i cobriment de la coberta van encaminades a evitar que les esquerdes i l'erosió dels murs, així com les filtracions de la coberta, acabin per provocar l'esfondrament de la torre.

La torre és una estructura de refugi i defensa que consta de planta baixa i pis i és similar a altres torres històriques d'Eivissa. L'immoble ja està documentat l'any 1629, està situat en la 'vénda des Bernats' de Sant Antoni i forma part d'un conjunt en el qual també existeix una casa de gran interès arquitectònic.

La torre compta amb el màxim grau de protecció patrimonial i des de fa anys està en estat d'abandó. «La seva deterioració feia necessària una intervenció urgent per evitar la seva caiguda», ha subratllat des de l'institució insular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.