Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El trànsit rodat en la carretera del Far de Formentor s'ha reduït un 78% durant el pla pilot

23817

El trànsit rodat en la carretera del Far de Formentor (Ma.-2.210) s'ha reduït en un 78%, amb l'entrada en funcionament de les restriccions d'accés, el passat 9 de juliol, plantejades pel Pla pilot, tal com ha informat aquest dilluns el Consell.

Segons han concretat, si diàriament el mes de maig (2018) passaren per la via 4.750 vehicles, a l'agost d'aquest any la xifra s'ha situat en 1.050. Així, han explicat que a principis de juliol es va posar en marxa el Pla pilot en la carreta de Formentor, per limitar el trànsit que arribava al far entre les 10.00 i les 19.00 hores.

A l'altura de la platja de Formentor, un informador mediambiental s'encarregava de comunicar als conductors de les restriccions per als vehicles amb motor, que han estat vigents fins al passat 31 d'agost.

Les dades recollides pel sistema aforador de trànsit han comptabilitzat tots els vehicles (cotxes, motos, bicicletes i camions) que han passat, ja sigui dins de la franja de restriccions o no.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha assenyalat que «la posada en marxa d'aquest pla pilot durant aquests gairebé dos mesos ha estat positiva, si bé, ara serà necessari reunir-se totes les parts implicades per fer una valoració completa i perfilar allò que no hagi acabat de funcionar».

Cal destacar que per poder arribar fins al far, els visitants han pogut agafar el bus llançadora del Transport dels Illes Balears (TIB), que sortia des del Port de Pollença, amb parades en el mirador del Colomer, a la platja de Formentor, en cala Murta-cala Figuera i el far.

Durant aquests gairebé dos mesos han utilitzat l'autobús llançadora més de 34.000 persones, la qual cosa representa uns 69.789 viatges (bitllets venuts), segons dades de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.