Setmanari d'informació local - 138 anys

El PI de Menorca reclama la retirada de la zonificació turística

23845

El PI de Menorca reclamarà que el lloguer vacacional es permeti en tots els nuclis tradicionals de l’illa i que es retiri la zonificació aprovada pel Consell de Menorca, tal com han informat aquest dimarts des de la formació.

El president regional, Jaume Font, qui va participar ahir dilluns en la reunió del Comitè Executiu del PI de Menorca, ha recordat que el Consell de Menorca «no va escoltar les demandes dels ajuntaments menorquins a l'hora d'elaborar la zonificació».

Així mateix, ha remarcat que la formació també reclamarà que es reconsideri la prohibició del lloguer turístic en sòl rústic, ja que «aquesta activitat contribuiria a l'increment de les rendes agràries i al manteniment del camp de l‘illa en bones condicions, al mateix temps que s'evitaria l'abandonament de les finques».

D'altra banda, Font ha afirmat que la seva formació a Menorca intensificarà la seva reivindicació perquè el Govern espanyol deixi de considerar d'interès general de titularitat estatal el port de Maó i que la seva gestió estigui transferida a les Balears.

El president del PI ha recordat que ja fa més d'un any que el Parlament va aprovar una proposta del seu grup en aquest sentit que incloïa també la transferència dels ports d'Eivissa, la Savina i Alcúdia.

El PI de Menorca exigirà també l'aprovació del nou Règim Especial de Balears (REB) perquè el descompte del 75 per cent de residents en els desplaçaments entre illes i amb la Península quedin garantits «per sempre» i no depenguin dels pressupostos anuals de l'Estat espanyol.

Finalment, el PI ha recordat que queda poc més d'un any perquè la central elèctrica de Maó hagi d'estar adaptada a la normativa europea d'emissions sense que s'hagi iniciat un projecte de reconversió que permeti que la planta pugui seguir funcionant amb normalitat a partir de l'1 de gener i 2020.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.