Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB dóna el sus al curs amb 15.000 alumnes matriculats

23929

La Universitat de les Illes Balears (UIB) inicia les seves classes dilluns que ve 10 de setembre amb «aproximadament 15.000 alumnes matriculats», mancant els estudiants que es matriculin abans de les 00.00 hores d'aquest divendres.

«Hi ha un increment respecte de l'any passat, ens continuarem situant entre els 11.500 i 12.000 estudiants de grau, després mantenim gairebé 2.000 de postgrau que encara s'estan matriculant i gairebé 1.000 estudiants de doctorat», ha assenyalat el rector de la UIB, Llorenç Huguet, en declaracions als mitjans de comunicació.

No obstant això, ha recordat que les «xifres oficials» es faran públiques entre octubre i novembre quan ja s'hagin realitzat totes les matriculacions. Quant a les seus de la UIB en la resta d'illes, el rector ha apuntat que el nombre d'estudiants matriculats ha descendit a Menorca, mentre que a Eivissa s'ha vist incrementat pel que, al seu judici, «una xifra compensa l'altra» i «es manté el nombre d'estudiants universitaris» de la UIB.

Rebaixa de taxes i nous graus 

Així mateix, ha anunciat que «s'ha fet una rebaixa del 10 per cent en les taxes de grau i del 10 al 15 per cent en les de Màster». «S'han mantengut congelats els preus de matrícula per quart any consecutiu i s'ha fet aquesta rebaixa, per la qual cosa es tracta d'una bona notícia», ha afegit.

D'altra banda, s'han posat en marxa els estudis de Direcció Hotelera com a grau, el qual s'impartirà a l'Escola d'Hostaleria amb la finalitat de «qualificar el sector», ja que feia vint anys que aquest grau s'impartia a la Universitat com a títol propi.

«Universitat de prestigi»

Segons ha explicat el rector, el rànquing de Xangai sobre universitats a nivell mundial col·loca a la UIB com «una universitat de prestigi», en situar-la «entre les 600 primeres del món» i «entre les 15 millors d'Espanya», per la qual cosa, al seu judici, «mantenir aquesta qualitat no es pot basar solament en l'esforç de la Universitat sinó també ha de tenir una major inversió per dur a terme diversos objectius».

També ha volgut dirigir-se tant a futurs estudiants de les Balears per animar-los a triar la UIB, com a joves d'altres territoris que vulguin «compartir vivències amb estudiants» d'altres regions. «Esperem que aquesta Universitat sigui la primera opció dels estudiants de les nostres illes i d'altres comunitats», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.