Setmanari d'informació local - 138 anys

Voluntaris convocats pel GOB i Decathlon recullen 214 quilos de residus

24161

Un centenar de voluntaris convocats per Decathlon i coordinats pel Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) han realitzat aquest cap de setmana una jornada de treball a Cala Torta i Cala Mitjana per retirar residus acumulats.

En total, es recolliren un total de 214 quilos de residus que foren seleccionats per al seu reciclatge (envasos, vidre, paper, rebuig) més una quantitat important de residus voluminosos, que seran transportats i dipositats en el punt verd d'Artà gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament.

Durant la jornada es va recordar als participants el greu problema dels residus en el mar i en la costa, especialment en el cas dels plàstics a causa de la seva gran persistència (una botella de plàstic tardarà uns cinc segles a descompondre's).

Des del GOB, han destacat la gran quantitat de petits trossos de plàstic, producte de la fragmentació d'envasos i han recordat la greu problemàtica dels microplàstics, que afecten al sistema digestiu de molts animals marins i que s'acumulen en les cadenes alimentàries.

Així mateix, han destacat que sent un tram de litoral lluny de nuclis urbans, la quantitat de residus arribats per mar és en aquest cas minoritària. D'aquesta manera, van destacar per volum els envasos i tot tipus de deixalles abandonades pels banyistes i visitants de les cales.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.