Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS: «El consum d’energia de petits consumidors no pot tenir un preu de luxe»

24243

El coordinador de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha celebrat aquest dijous els anuncis de millora del Govern espanol sobre el sector energètic però ha assenyalat que «és urgent una reforma estructural del sector energètic», ja que «el consum d'energia pels petits consumidors no pot tenir un preu d'objecte de luxe».

Balboa ha recordat que el Reial decret que va aprovar el PP a l'octubre de 2015 «no permet al petit autoproductor vendre l'excedent d'energia generat amb facilitat i obliga al fet que les siguin companyies elèctriques les que atorguin el permís a les instal·lacions particulars».

D'altra banda, ha criticat que l'Impost al Sol suposa «una barrera addicional al desenvolupament de l’autoconsum», perquè penalitza el consumidor «simplement pel fet de generar energia».

Segons denuncien des de MÉS, «l'objectiu d'aquesta normativa la més restrictiva del món quant a la regulació de l’autoconsum és minimitzar la pèrdua d'ingressos que per aquesta modalitat es podria causar a les grans companyies».

«La nostra proposta de derogar aquest impost i promoure les energies renovables va ser aprovada pel Parlament. Ara valorem l'anunci, en aquest mateix sentit, de deixar sense efecte aquest impost de la ministra Ribera, però reclamam que es dugui a terme i no quedi en un simple anunci», ha assenyalat Balboa.

Balboa també ha manifestat la seva preocupació perquè es demora un autèntic canvi de dalt a baix del sector energètic. «És urgent una reforma estructural. El consum d'energia pels petits consumidors no pot tenir un preu d'objecte de luxe», ha dit.

A més, ha incidit en la «condemna» que pateixen els ciutadans que «han de fer front a unes factures amb preus cada vegada més elevats i que no tothom pot assumir».

Per la seva banda, la coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets ha reclamat que les propostes del govern de Sánchez tenguin en compte les Balears: «La nostra realitat insular exigeix unes ajudes específiques per promoure les renovables a les nostres illes, com ja han tengut les Canàries».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.