Setmanari d'informació local - 138 anys

Arrimadas (Cs): «El mimetisme d'Armengol amb el nacionalisme català és espectacular»

24303
Arrimadas, Cantó i Pericay, amb el sol que els hi pega ben de cara, abans de començar l'acte d'aquest dissabte. | @CsBaleares

Ciudadanos (Cs) ha celebrat aquest dissabte un conclave a Palma per tal de lluitar «contra la imposició» de la llengua catalana. L'acte, amb l'apel·latiu 'Stop barreras lingüísticas', ha comptat amb la participació d'Inés Arrimadas, líder del partit a Catalunya; el diputat Toni Cantó; i Xavier Pericay, líder del partit a les Illes.

Arrimadas, vestida de blanc i que durant l'acte ha procurat mirar el sol de cara, ha etzibat que «Sánchez ha de donar la cara al Congrés per l'escàndol de la seva tesi; i si els seus socis nacionalistes li salven, demanarem una Comissió d'Investigació». «M'agradaria saber a canvi de què els socis nacionalistes de Sánchez han impedit que acudeixi al Congrés a donar explicacions de la seva tesi, però nosaltres l'obligarem a donar la cara», ha assenyalat.

Arrimadas també ha denunciat que la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, «hagi demanat l'indult» per als presos polítics catalans. «Des de Cs ho diem alt i clar: ni aforaments, ni indults a polítics que han donat un cop d'estat, ni pactes amb nacionalistes», ha amollat Arrimadas ben falaguera.

Sobre el 'nacionalisme' a les Balears, Arrimadas ha alertat de «les similituds amb el que passava a Catalunya fa 15 anys». «El mimetisme de la presidenta de Balears, Francina Armengol, amb el nacionalisme català és espectacular; i si no es corregeix, si se segueixen cometent els mateixos errors, arribarem al mateix indret», ha etzibat.

Així mateix, el diputat al Congrés, Toni Cantó, ha denunciat que «Catalunya viu avui una situació molt greu» i que a les Balears o el País Valencià «es va pel mateix camí». A més ha carregat durament contra la llengua catalana, considerant que només ha de ser un mèrit per tal d'accedir a l'Administració. «L'objectiu és obrir portes i que qualsevol professional pugui treballar en qualsevol lloc d'Espanya sense que la llengua sigui una barrera excloent», ha dit ben convençut Cantó.

El portaveu de Cs en el Parlament balear, Xavier Pericay, ha posat el colofó a la jornada amb la següent proclama: «El nacionalisme sempre actua per oposició, per expulsar a l'altre del tauler. Per això és important ser al carrer per dir alt i clar: no ens callaran, i aviat guanyarem per canviar les coses». Els assistents han aplaudit embadalits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.