Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Republicana insta el Govern espanyol a pagar els 150.000 euros del Teatre des Born

24327
Imatge del Teatre del Born de Ciutadella presa l'any 2014. | © Josep Bagur/Menorca.info

A instàncies de Més per Menorca, el senador per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Bernat Picornell, presenta a la Comissió de Cultura de la Cambra Alta una moció perquè el Senat insti l'Executiu de Pedro Sánchez a aportar «de manera urgent» la inversió de 150.000 euros per a finançar l'equipament del Teatre des Born de Ciutadella.

Picornell ha recordat en l'exposició de motius que la Comissió de Cultura del Senat «ja havia aprovat, per unanimitat, una moció del PP, presentada per la senadora menorquina Juana Francis Pons Vila, el passat 3 d'octubre de 2017, quan encara presidia l'Executiu espanyol Mariano Rajoy». Aquesta quantia, segons ha explicat, havia de completar els 400.000 euros del Govern balear i els 200.000 euros del Consell, en ambdós casos compromesos fa uns anys. 

El pressupost de l'equipament del teatre frega el milió d'euros; la qual cosa, a les aportacions de les dues administracions abans citades, el finançament s'havia de completar amb l'ajut de 150.000 euros del Ministeri de Foment i la previsió restant per part l'Ajuntament. «Davant el mandat del Senat, l'Executiu del PP va oblidar incloure els 150.000 euros per al teatre ciutadellenc als Pressupostos Generals de l'Estat de 2018», ha recordat el senador. 

El senador republicà també ha recordat que el Teatre de Ciutadella «és un edifici emblemàtic, ubicat al centre de la ciutat, i que resta tancat des del febrer de 2006, quan va ser clausurat pel mal estat després d'una reforma fallida. Des de 2011, l'Estat invertí més de 3 milions d'euros per a rehabilitar-lo, però diferents entrebancs han impedit, ara com ara, la finalització i obertura al públic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.