Setmanari d'informació local - 138 anys

La Comissió de Memòria es pronuncia a favor de la retirada de la Creu dels Caiguts d'Artà

24403

La Comissió de Memòria i Reconeixement Democràtics ha pres en consideració diverses propostes com la retirada del nomenament de Joan March com a fill il·lustre de Santa Margalida, o la retirada de la Creu dels Caiguts d'Artà i de noms de carrers de Palma.

Segons ha informat en un comunicat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ha estat la segona ocasió en què s'ha reunit aquesta comissió, amb l'objectiu de donar compliment a la Llei 2/2018, de 13 d'abril, de memòria i reconeixement democràtics de les Balears.

En concret, en la trobada es varen debatre dues peticions dels ajuntaments d'Artà i de Palma i una sol·licitud sobre el nomenament de fill il·lustre de Joan March per part de l'Ajuntament de Santa Margalida.

La Conselleria ha recordat que el 17 de setembre de 2018, l'Ajuntament d'Artà va registrar una petició sobre l'eliminació de la Creu dels Caiguts en entendre que «suposa un vestigi i lloança i record de la dictadura franquista d'acord amb la Llei de Memòria històrica».

Aquesta petició sorgeix a partir de la sol·licitud feta per part d'un ciutadà d'Artà que la Regidoria de Patrimoni del consistori s'ha fet seva i que dilluns passat el ple del consistori va decidir a favor de l'ensorrament del monument. En aquest sentit, la Comissió de Memòria i Reconeixement Democràtics s'ha pronunciat a favor de l'acord del passat ple de l'Ajuntament en què es va decidir eliminar la Creu dels Caiguts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.