Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets defensa la tasca de les escoles per conservar i garantir la convivència del català

24429

La vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha reivindicat aquest passat dimecres la riquesa lingüística de les Balears durant el seu discurs en el marc del Dia Europeu de les Llengües.

Segons ha detallat la Conselleria, Busquets inaugurà la jornada organitzada en el Casal Can Balaguer de Palma pel Centre Balears Europa i que comptà amb la conferència 'Què entenem quan parlam de multilingüisme? Discursos versus realitats'.

Durant la seva intervenció, Busquets va reconèixer la tasca dels centres escolars i també de la ciutadania en general per a la conservació de la llengua pròpia de les Illes i garantir la convivència amb la resta d'idiomes que es parlen a l'arxipèlag «malgrat els intents de minoritzar-la».

Així mateix, la vicepresidenta ha considerat «positiu» que entitats com el Consell d'Europa «estiguin sensibilitzades amb la necessitat de cuidar i promoure els diferents idiomes».

D'altra banda, Busquets ha destacat que es tracta d'una jornada "en què s'anima al coneixement d'idiomes com un element clau de riquesa cultural".

L'acte ha conclòs amb diferents actuacions musicals en què *Marga *Rotger, *Juanjo Monserrat i Toni Verd han interpretat poemes musicats d'autors en llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.