Setmanari d'informació local - 138 anys

Centres de secundària avaluen l’impacte del canvi climàtic sobre les illes europees

24479

El director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribes ha participat aquest divendres en la presentació del projecte Secosta a la seu del Centre Oceanogràfic de les Balears a Palma, que té com a objectiu avaluar els impactes ambientals i socioeconòmics del canvi climàtic sobre les illes europees i proposar estratègies de mitigació.

Aquesta iniciativa presentada pel director del centre Oceanogràfic de les Balears, Antoni Quetglas i pel responsable del projecte, l'investigador científic de l'IEO, Gabriel Jordà, compta amb la participació de 22 centres d'educació secundària de les Balears.

Secosta és un projecte de ciència ciutadana a través del qual els centres de secundària contribuiran al projecte europeu Soclimpact. Aquest és un projecte en el qual participa la Universitat de les Illes Balears (UIB) i l'Institut Espanyol d'Oceanografia amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació i Universitat.

Segons ha explicat Ribes, «aquesta col·laboració va sorgir davant la necessitat de l'Institut Español d'Oceanografia d'ampliar el monitoratge de les zones de platja de les Balears. I per la nostra banda, pensam que aquest era un element important per als alumnes, ja que podran veure i sentir-se partícips d'un projecte científic. I al mateix temps ens servirà per començar a conscienciar als alumnes dels possibles efectes del canvi climàtic».

La Conselleria d'Educació i Universitat destinarà a aquest projecte una convocatòria d'ajudes de 15.000 euros a repartir entre tots els centris participants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.